Tánciskolák, ahova jártam

Kék Duna Tánciskola

Kimondottan olcsó, korrekt hely, nagyon jó oktatókkal. Párt kell vinni a magasabb szintekre. Magas színvonal, érdekes koreográfiák, kellemes környezet. A lehető legjobb választás.

Lágymányosi Bál, 2005. március 4.

Ez a rendezvény indított el a táncolás felé... Bár maga a bál és a hozzá tartozó tanfolyam elég sok kívánnivalót hagyott maga után, magukba a táncokba beleszerettem.

Tornászda, T-Klub

Gazdagrétre jártam az első "rendes" tánciskolámba, ez nagyon jónak tűnt, az egyetemi botladozáshoz képest, de igazából szerintem ez sem a tökéletes helyszín a társastáncok lendületes, belátható időn belüli elsajátításához. A legnagyobb probléma a párcserék hiánya, aminek köszönhetően saját partnert kell vinned, és hozzászoksz, hogy vele tudsz táncolni... A csoport haladását hátráltatja az is, hogy kevéssé veszik komolyan a párok a táncot, a heti másfél órán kívűl egyáltalán nem vagy alig táncolnak.
Ugyanakkor kikapcsolódásnak, heti két óra mozgásnak remek, aki csak ennyit vár a tánctól, itt jó hangulatban megtalálja számítását.

MIZU Klub

Hangulatos Lehel téri hely, ahol mindig van tea is, meg becsületbüfé, kitűnő párcserés órák, remek oktatók. Kicsit drága, legalábbis nekem ;-) Ugyanakkor minden tánciskolának legalább ilyennek kellene lennie, az oktatást illetően.

Hölgyválasz

Argentín tangót, illetve társastáncokat lehet tanulni a Hölgyválasznál. Remek választás, mivel az órák kiscsoportosak, az oktatók fiatalok és segítőkészek. A társastánc órákra jártam, azok kellő ütemben haladnak folyamatos párcserék mellett, egy jó választás a standard és latin táncokat illetően.

New York tánciskola

Habár nem jártam ide órára, de kellően sok ismerősöm vagy olyan lány, akivel táncoltam járt ide, ahhoz, hogy kijelentsem, hogy semmiképp nem érdemes ide jelentkezni. Az itt képzett táncosok mind nagyon lassan fejlődnek, az órákat nagyon nagy létszámmal tartják és az ügyintézési módokra állandóan panaszok jelennek meg a fórumokon (amely panaszokat a New York megválaszolás helyett általában egyszerűen töröl). Magára az iskolára nem egyszer panaszkodnak az oda járók is. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a Latin Koktél rendezvényük a hideg víz elérhetetlenségével és a harmadik emeleti tornateremmel együtt is élvezhető.